Sikeres a cégem

Sikeres a cégem

Hogyan lehet használt luxuscikkekkel egyszerűen milliókat keresni?

2015. szeptember 28. - BaRob72

ajulie.jpg 

A képlet egyszerű. Első lépés, hogy találd meg a piaci rést.

A piaci rés

Ezt tette Julie Wainwright is, aki felfedezte, hogy a luxuscikkeket viselő sztároktól, ha már nem akarják hordani ruháikat, meg lehet tőlük venni, majd drágábban el lehet adni.

Az egész úgy kezdődött, hogy Julie meglátta a lehetőséget abban, miszerint a sztárok csak egyszer viselnek egy ruhát egy rendezvényen, majd az a ruhatárban landol, többé nem veszik fel. Miért ne hordhatná viszont ezt más, olyan, aki többször is csilloghat a márkás ruhaneműben, gondolta.

Erre jött az elhatározás, hogy a luxusruhák ismételt eladására üzletet lehetne alapítani, hisz Julie felfedezte azt is, hogy ezzel a használt ruha üzlettel valójában még nem foglalkozik senki.

(Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!)

Az üzleti modell

Julie bevált üzleti modellt alkalmazott, nyitott egy, - a hazai piacon is jól ismert – bizományos átvevőhelyet, azaz beküldette magához, majd megvásárolta a termékeket, később pedig értékesítette és kiszállította azokat a vevőinek. Egy-egy ruhadarabot így 30-40 %-kal olcsóbban tudott megszerezni, mint az eredeti ára, majd drágábban eladni, de nemcsak ez a meglepő az üzleti modellben, hanem az is, mennyien próbálták meg eladni a megunt ruhadarabjaikat.

Az időközben ékszerek, karórák és műkincsek forgalmazásával bővülő üzlet a modell révén olyannyira felvirágzott, hogy a RealReal névre keresztelt vállalkozás ma már több száz alkalmazottat, ezen belül 55 beszerzéssel foglalkozó „luxusmenedzsert” foglalkoztat húsz városban.

De nemcsak ebben áll Julie sikere

A RealRealnak jó a kommunikációja is, megfelelően közvetíti a termékekről készült fotókat, leírásokat, azaz az értékesítéssel kapcsolatos tartalmakat. Webáruházában a ruhákat és az ékszereket ezrek tekintik meg naponta, a valódi siker tehát a netes kommunikációban rejlik, amit úgy is megfogalmazhatunk, hogy ha van egy jó webáruházad, akkor a vevődtől megvásárolt terméked milliók felé terítheted, és biztos lehetsz benne, hogy előbb-utóbb még a „silányabb” ruhadarabot vagy festményt is el tudod adni, hisz lesz rá „specifikus ízlésű” vásárló.

A webáruháznak akad egy további előnye is. A cég működési költségei relatíve alacsonyak, ami részben annak köszönhető, hogy az üzlet nagy része online működik. Vagyis a webáruház akkor is dolgozik, amikor az üzemeltetői alszanak.

De Julie semmit sem bízott a véletlenre.

Termékeiről blogot is vezet, mely amellett, hogy rendkívül igényesen szerkesztett, arra is tökéletesen jó, hogy vásárlásra buzdítsa olvasóit, megfelelő közösséget teremtve ezzel az ugyanezen cél elérése érdekében életre hívott céges Facebook és más megosztó oldalakon.

Kíváncsian lessük, Magyarországon vagy Európában mikor rukkol elő valaki valami hasonló ötlettel. Úgy véljük, a piac még szabad... :)

Ha átolvasván e sorokat, kedvet kapott ahhoz, hogy Ön is blogot indítson, netalántán webáruházat építsen, és ehhez megfelelő Facebook marketingbe kezdjen, hogy megsokszorozza ügyfelei vagy vásárlói számát, de nem tudja, hogy kezdjen hozzá, kérje ajánlatunkat, mely ide kattintva érhető el.

Forrás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresacegem.blog.hu/api/trackback/id/tr187854542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása